Wat is TOC?

Theory of Constraints (TOC) is een management filosfie bedacht door Dr. Eliyahu M. Goldratt in 1984 in zijn boek genaamd The Goal, dat er is op gericht om organisaties te helpen om aanhoudend hun doel te bereiken. De titel komt van de bewering dat elk bestuurbaar systeem wordt gelimiteerd in her bereiken van zijn doel door een heel klein aantal constraints en ze de rest van hun organisatie hieraan aanpassen, met behulp van de 5 focussende stappen.

De vijf focussende stappen

TOC-kennis

Elk jaar zijn nieuwe stukjes knowhow en gedetailleerde toepassingen uitgewerkt, dit heeft een grote kennisbasis gecreëerd, deze is verspreid over de verschillende kanalen van het Goldratt Netwerk. Dit netwerk zorgt ook voor de overdracht van nieuwe ontwikkelingen en veranderingen.

De TOC kennis bevat:

  • Toepassingen op productie om hoge prestaties van de leverdatum te bereiken met verbeterde T/OE (Throughput/operating expense ratio): DBR, SDBR en Buffer Management in make-to-stock en make-to-order productie. Het managen van producties over meerdere fabrieken.
  • Supply Chain toepassingen: Supply-Chain synchronisatie technieken voor het bereiken van de beste leveringsprestatie met minimale stock in Bedrijf tot Bedrijf, Verkoop, Aankoop, en interne TOC-aanvulling.
  • Project management toepassingen om de finalisering van projecten de beveiligen en een omgeving met meerdere projecten te managen.
  • Een management toolbox om nieuwe strategieën en tactieken te ontwikkelen op basis van TOC – TP technieken (TP=Thinking Processes)
  • Strategieën en tactieken om Market Constraints te breken door gebruik te maken van numerieke en logische TOC-technieken.